Saturday, January 19, 2019

                 Kawan baru dalam perlebahan En shazwan dari banting.
                       
                       
                       
                     
               
Masa untuk bekerja kuat untuk kembangkan kloni lebah.
                     


Walau pun jam menunjukan hampir 12 tengah hari, semua dapat lihat lebah ketika ini amat aktif. Ini. Di sebabkan sumber amat banyak sekali dan musim burung pemangsa sudah berakhir. Ini lah masanya untuk lebah bekerja keras untuk mengembangkan kloni dan membawa masuk banyak nektar.

                     
                 

   
Hari yang sangat indah cuaca agak sedikit panas
Tapi yang penting lebah sangat aktif dan berkembang dengan baik sekali. Video di bawah saya kongsikan ketika beberapa pengurusan lebah sedang di lakukan.
Masa untuk memberi makanan tambahan dan sedikit penambahan frem baru.
Saya syorkan kepada yang berminat untuk menjadi penternak lebah madu yang berjaya bolehlah menyertai kursus asas lebah madu yang akan di adakan di besut Terengganu  Rebut la perluang keemasan ini kerana ini adalah buat pertama kalinya saya anjurkan kursus di pantai timur. Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di talian 0123061972
         
 

                     

          
Kursus seterusnya akan di adakan di pantai timur iaitu di besut Terengganu. 23 February sabtu  Kepada yang berminat yang tinggal di terengganu  kelantan atau pun  Pahang rebutlah perluang keemasan ini untuk mendalami ilmu lebah madu yang terkini InsyaAllah. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya di talian 0123061972 shaiful.
Kepada yang berminat boleh buat bayaran yuran rm650 ke maybank 112205034907 saiful hizam b harman Whatapps resit jika sudah buat bayaran yuran
                     
Alhamdulilah tamat sudah kursus minggu ini.
                       
                 


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.